Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2017/12/11

Uit Kerkliedwiki
< Kerkliedwiki:Adventskalender‎ | 2017
Versie door Lydia Vroegindeweij (overleg | bijdragen) op 10 dec 2017 om 14:08
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Maandag 11 december 2017

De keuze van Michael Steehouder

"Een van mijn favoriete Adventsliederen is Hoever is de nacht. Vooral omdat het echt stilstaat bij de nacht en niet meteen vooruitholt naar kerstmis zoals veel andere adventsliederen. De dag wordt wel aangestipt: de morgen komt. Maar meteen wordt erachter gezegd: maar nog is het nacht. Mooi vind ik het woord wachter: iemand die wacht en tegelijk iemand die de wacht houdt, waakt, uitziet. In mijn jeugd werd de kerstboom gezet op 24 december; de Advent was een sobere tijd. Nu kunnen we niet meer wachten. Sinterklaas is het land nog niet uit of we zetten de kerstboom, hangen de kerstversiering op en beginnen aan de chocolade kerstkransjes. Het lied neemt de tijd om te wachten. Er zijn twee composities: van Bernard Huijbers en van Antoine Oomen. De eerste vind ik het sterkst: emotioneel, klagend, stuwend. De tweede is me te lieflijk."
--Michael Steehouder, dichter

Lied

Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina Hoever is de nacht.

Meer verkennen op de Kerkliedwiki


Kerkliedwiki brengt tijdens de adventstijd elke dag een lied onder de aandacht. Dit jaar vroegen we musici, theologen en liefhebbers om hun favoriete zettingen of bewerkingen van kerkliederen uit de periode advent en kerst. Meer informatie over het lied vind je natuurlijk in de Kerkliedwiki.

<videoflash>bve6vOK0IgE