Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2022/12/10

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Zaterdag 10 december 2022

Naam van Jezus van Nazaret

Het thema van onze adventskalender is dit jaar geïnspireerd door het lied van Huub Oosterhuis met de 29 Namen voor Jezus van Nazaret. De periode telt dit jaar immers 29 dagen. We presenteren je elke dag een lied waarin een andere naam van Jezus voorkomt.

  • Vandaag: Boom des levens.

Lied

Een geliefd gezongen gebed van Henk Jongerius voor de Adventstijd is nu meer dan ooit gepast, over het verlangen naar vrede!

  • Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina Zal er ooit een dag van vrede.
  • Bij de video: er staan een paar verschillende uitvoeringen op de pagina bij het lied. Merk op dat het tempo hier heel bepalend is voor de 'zwaarte' van het lied. Hier kozen we voor de lichte versie van het Kathedraalkoor Brugge o.l.v. Ignace Thevelein met Jos Bielen op orgel, passend bij het hoopvolle slot.

Verken meer op de Kerkliedwiki

Elke dag laten we je met een paar links iets extra's zien van de mogelijkheden en beschikbare informatie op de Kerkliedwiki. Klik op de links in deze tegels om aanverwante informatie bij dit lied te bekijken.


Crucifixion-vita-mors-uta-codex-clm-13601-f3v-c1025