Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Naardense Bijbel

Uit Kerkliedwiki
Versie door Ellen van der Sar (overleg | bijdragen) op 28 okt 2021 om 12:01
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

De Naardense Bijbel is een vertaling van de Bijbel in het Nederlands door predikant Pieter Oussoren. De bijbel is vernoemd naar de Nederlandse plaats Naarden. De vertaling gaat uit van de Hebreeuwse en Griekse grondteksten, op een erg letterlijke maar tevens ook poëtische wijze. In het Oude Testament bepalen de liturgische zangtekens de regelindeling en doorheen het hele boek wordt doorgaans de tegenwoordige tijd gebruikt. In 2014 is er een herziene Naardense Bijbel verschenen.

De vertaling van de Psalmen leent zich tot het reciteren op abdijtonen, volgens de toonsoorten van het Geneefse Psalter. Voor de liefste een lofzang is een bundeling van deze Psalmen. De abdijtonen en refreinen per psalm zijn gecomponeerd door Jelle Stellingwerf.

Externe links

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.