Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Voor wie wachten

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Voor wie wachten
antwoordpsalmen en liederen (muziek Jan Raas) voor de advents- en veertigdagentijd en zeven tafelgebeden
Voor wie wachten.jpg
Dichter/vertaler Henk Jongerius
Uitgever Gooi & Sticht
Jaar 2003
Editie(s)
Paperback
ISBN 9789030410737

Voor wie wachten is een bundel van Henk Jongerius met antwoordpsalmen en liederen voor Advent en de Veertigdagentijd en met zeven tafelgebeden. De liederen zijn voorzien van muziek van Jan Raas.

Achtergrondinformatie

Van de achterkand van het boek:

Voor twee perioden in het kerkelijk jaar die voorafgaan aan de grote feesten Kerstmis en Pasen, en de tijd daarna, worden in deze uitgave nieuwe gezongen werken aangeboden. Allereerst schreef Henk jongerius antwoordpsalmen voor de vier adventszondagen (in het A-, B- en C-jaar). Ze zijn geschreven op de melodie van het gregoriaanse 'Rorate caeli'. Dan volgen voor deze periode vier eenvoudige adventsliederen, op muziek gezet door Jan Raas (eenstemmig met begeleiding). Het eerste deel van dit boek sluit af met een gezongen tafelgebed voor de adventstijd en een voor de kersttijd. Voor de vijf zondagen in de veertigdagentijd wordt een zelfde opzet gehanteerd. Driemaal (A-, B- en C-jaar) vijf antwoordpsalmen, ditmaal op de melodie van het gregoriaanse 'Attende Domine'. Vervolgens weer vijf liederen op melodie van Jan Raas voor deze periode. Dit alles wederom gevolgd door een tafelgebed voor de veertigdagentijd en twee voor de periode daarna (paastijd). Tot slot worden in deze bundel nog twee tafelgebeden aangeboden die het gehele jaar door gezongen kunnen worden.
Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.