Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Wat er niet in het liedboek staat

Uit Kerkliedwiki
Versie door Ellen van der Sar (overleg | bijdragen) op 8 mrt 2021 om 22:27 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Liedbundel |Veel voorkomende liedbundel=Nee |Titel=Wat er niet in het liedboek staat |Ondertitel=teksten en melodieën van liederen, uitgezonden in het IKON-radio...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Wat er niet in het liedboek staat
teksten en melodieën van liederen, uitgezonden in het IKON-radioprgramma
Uitgever IKON
Jaar 1979-1982"-1982" kan niet worden toegewezen aan een getaltype met waarde 1979.

Ook na het verschijnen van het Liedboek voor de Kerken in 1973 zijn dichters en componisten actief gebleven om in woord en toon uitdrukking te kunnen geven aan het geloof van de gemeente nú. De Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied verzamelt daarom nog steeds nieuwe liederen. Het gaat daarbij om liederen die, om welke reden dan ook, niet in het Liedboek terecht zijn gekomen, maar vooral ook om nieuw materiaal dat na 1973 is ontstaan. Omdat een lied pas een lied is als het tot klinken komt, heeft de IKON-radio sinds oktober 1979 een wekelijkse rubriek waarin voorbeelden van dit niet-Liedboek repertoire gezongen en besproken worden. Er komt in de eerste plaats Nederlands liedmateriaal aan de orde, maar ook belangrijke stromingen in het buitenland worden niet vergeten. De radio-uitzendingen vonden eerst plaats in het IKON-programma Gemeentewerken, zondagavond om 18.00 uur. Later werden de nieuwe liederen uitgezonden in het programma Liturgie en Kerkmuziek. In de uitzending van het programma 'Wat er niet in het liedboek staat' worden de liederen besproken en gezongen door Wonno Bleij, Wim Kloppenburg en de kinderen van de Amstelveense Paaskerkgroep onder leiding van Marijke Bleij-Pel.