Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Wim Kloppenburg: verschil tussen versies

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(top: infobox)
(top: repl Persoon)
 
Regel 1: Regel 1:
{{Infobox componist
+
{{Persoon
 
|Paginanaam=Wim Kloppenburg
 
|Paginanaam=Wim Kloppenburg
 
}}
 
}}

Huidige versie van 26 nov 2019 om 20:56

Wim Kloppenburg

Wim Kloppenburg (1939) studeerde o.a. kerkmuziek bij Frits Mehrtens en orgel bij Piet Kee. Hij was achtereenvolgens cantor-organist in Amsterdam (Thomaskerk), Kortenhoef en, sinds 1991, Amstelveen (Kruiskerk). Van 1976 tot 1996 was hij als programmamaker verbonden aan IKON-radio, voor welke omroep hij wekelijks een programma verzorgde over liturgie en kerkmuziek. Publicaties van zijn hand verschenen in verschillende vaktijdschriften en in de reeks Werkboekjes voor de Eredienst. Als docent hymnologie is hij o.a. verbonden geweest aan het Hervormde Seminarie Hydepark en aan het Conservatorium te Arnhem. Bij zijn veertigjarig jubileum als kerkmusicus (tevens het veertigjarig bestaan van de Matinencantorij) werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

In een cantatedienst op zondag 14 maart 2010 nam Wim Kloppenburg afscheid als dirigent van de Matinencantorij en cantor-organist van de Kruiskerk. Wim Kloppenburg was dan al meer dan 45 jaar dirigent van de door hem opgerichte Mantinencantorij. Deze cantorij verzorgde ruim dertig jaar de oecumenische cantatediensten in de Kruiskerk.