Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Wim van der Zee

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Volledige naam Willem Rein van der Zee
Geboren 1930
Overleden 1995
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2066

Willem Rein van der Zee (1930-1995) was predikant en schrijver van onder andere gebeden en liturgische teksten.

Hij studeerde van 1949 tot 1956 theologie in Utrecht. Daarna werd hij hervormd predikant in Hoogkarspel-Lutjebroek, jeugdpredikant in de Laurenskerk van Rotterdam (1962) en predikant in de Maranathakerk in Den Haag (1968). Vanaf 1982 was hij secretaris van verschillende organen binnen de Nederlandse Hervormde Kerk. In 1983 werd hij tweede secretaris van de Raad van Kerken in Nederland, drie jaar later werd hij van deze raad algemeen secretaris. Tot aan zijn overlijden in 1995 heeft hij deze functie vervuld.

In Den Haag ontwikkelde Van der Zee een warme belangstelling voor liturgie en begon hij met de publicatie van gebeden, liturgische teksten en exegetische werken. Dit resulteerde in allerlei teksten voor de kerkdienst, waarvan een aantal opgenomen werd in Onze Hulp (1978) en het Dienstboek, een proeve (1998). Ook publiceerde Van der Zee verschillende liturgische uitgaven, waaronder In het huis van de Levende (1986), Op de dag van het licht (1986) en Van alle tijden en plaatsen (1992). Zijn belangstelling voor en inzet ten behoeve van oecumene, gerechtigheid, vrede en heelheid van de schepping kan men terugvinden in zijn liturgische publicaties.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.