Kerkliedwiki 5 jaar.png
Dit jaar is er opnieuw de Kerkliedwiki Adventskalender! En er zijn twee spellen om gratis te downloaden: een Adventskwartet en een Adventsquiz.
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki 5 jaar.png Kerkliedwiki bestaat 5 jaar! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

Dit jaar is er opnieuw de Kerkliedwiki Adventskalender met elke dag een mooi lied! En er zijn twee spellen om gratis te downloaden: een Adventskwartet en een Adventsquiz. Meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Dat mag blijven wat er is

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Dat mag blijven wat er is
Deel van Aanwezig (Pinksteroratorium)
Herkomst
Taal Nederlands
Land Nederland
Tekst
Dichter Marijke de Bruijne
Muziek
Componist Peter Rippen
Gebruik
Kerkelijk jaar Pinksteren
Liedbundels
Zangen van Zoeken en Zien 446

Dat mag blijven wat er is is een lied uit het Pinksteroratorium "Aanwezig" van Marijke de Bruijne. De muziek is van Peter Rippen.

Opname beluisteren

Tekst

Inhoud

Het lukt Marijke spiritualiteit te verbinden met concrete werkelijkheid. Schone grond, de ozonlaag en zuiver water hebben blijkbaar ook te maken met de Geest van God én vervolgens met onze eigen inzet. Over de tegenstelling heen zoekt de tekst de verbinding. Bidden gaat blijkbaar samen met willen, beloven en doen.

Muziek

Culturele informatie

Het lied maakt deel uit van het Pinksteroratorium 'Aanwezig' met teksten van Marijke de Bruijne. Proloog, De aanwezigheid van de Geest van God op aarde, Want de wijsheid, Voor alle andere dingen, Zij was de wind van God, Gaat Gods adem over de aarde, O, kijk toch naar de bomen, Zo gaat de Geest van god, Wij wachten op de Geest beloofd, Geweldige, gedreven wind, De stad was vol en feestelijk druk, Samen worden woorden taal, Ik stort mijn Geest op ieder, Geschreven in ons hart een wet, De gaven van de Geest, De vruchten van de Geest, De gestalten van de Geest, Zoals het onkruid groeien blijft, De schoonheid van de schepping zingt, De oude, oude wereld, Aan het einde van het leven, De Geest van God is als een dans, Wie door de Geest is aangeraakt