Kerkliedwiki 5 jaar.png
Kom naar de 12e Kerkliedwiki Schrijfdag op 17 november in Amersfoort!
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki 5 jaar.png Kerkliedwiki bestaat 5 jaar! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De 12e Kerkliedwiki Schrijfdag is op 17 november 2018. Wees welkom en meld je aan: info@kerkmuzieknetwerk.nl

Oud-Katholiek Gezangboek

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Oud-Katholiek Gezangboek

Het Oud-Katholiek Gezangboek is het gezangboek van de Oud-Katholieke Kerk.

Titel

De officiele titel luidt: Gezangboek van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. In opdracht van het Collegiaal Bestuur samengest. door de Bisschoppelijke Commissie voor de Liturgische Muziek en de Bisschoppelijke Commissie voor de Liturgie De eerste druk van dit boek is in 1990 verschenen. In 2007 verscheen een tweede, herziene druk.

Sinds 1990 is er veel verbeterd in de zet- en druktechniek, de tweede druk heeft een helder notenbeeld en herhaalt op de meeste plaatsen de muziek op een volgende pagina wanneer ook de tekst doorloopt. Daarmee komt een einde aan het hinderlijk heen en weer bladeren tijdens het zingen. De inhoud is gelijk gebleven alleen wel aangevuld wel een supplement met enkele nieuwe liederen, acclamaties en een speciaal voor de kerk gecomponeerde mis van Daan Manneke.

Uitgever

Het Gezangboek is een uitgave van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland, tot stand gekomen met medewerking van Cor Unum et Anima Una en wordt uitgegeven door Gooi & Sticht / Kok - Kampen. ISBN 9789030410935.

Edities

Achtergrondinformatie

Titeloverzicht liederen

  • Inhoud – de volledige inhoudsopgave met de titels van alle liederen opgenomen in deze bundel.
  • Liederen – alfabetisch overzicht van de liederen die al zijn ingevoerd.

Externe links