Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Nieuws: verschil tussen versies

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 4: Regel 4:
  
 
Op zaterdag 24 oktober 2015 wordt de vierde Kerkliedwiki Schrijfdag georganiseerd in samenwerking met de Lutherse kerk in Amersfoort (Langestraat 61). Van harte welkom! [[Kerkliedwiki:Schrijfdagen|Meer weten?]]
 
Op zaterdag 24 oktober 2015 wordt de vierde Kerkliedwiki Schrijfdag georganiseerd in samenwerking met de Lutherse kerk in Amersfoort (Langestraat 61). Van harte welkom! [[Kerkliedwiki:Schrijfdagen|Meer weten?]]
 +
 +
'''Actuele ontwikkelingen in de Kerkliedwiki''' (update: 9 september 2015)
 +
 +
==Nieuw: invoer formulier==
 +
Het invoeren van liederen is een stuk eenvoudiger gemaakt. Je kunt nu gebruik maken van een invulformulier. Je vult de eerste regel van het lied in en komt dan op een formulier met tabbladen. Als het lied al in de Kerkliedwiki staat krijgt je die gegevens te zien. Als je alle relevante informatie hebt ingevuld of aangevuld, sla je je artikel op. De techniek zorgt ervoor dat alles goed gecodeeerd wordt. Probeer het [[Formulier:Invoer lied|formulier]] maar eens.
  
 
==Nieuwe bundels==
 
==Nieuwe bundels==
Regel 11: Regel 16:
 
Er worden continu nieuwe liederen ingevoerd of aangevuld. Liederen die goed zijn beschreven, of die een duidelijk instructievoorbeeld zijn, krijgen een plek in de [[Etalage]]. Die verzameling wordt natuurlijk ook steeds groter. Hier staat [[:Categorie:Kerkliedwiki:Etalage|het meest actuele overzicht van de goede artikelen]].
 
Er worden continu nieuwe liederen ingevoerd of aangevuld. Liederen die goed zijn beschreven, of die een duidelijk instructievoorbeeld zijn, krijgen een plek in de [[Etalage]]. Die verzameling wordt natuurlijk ook steeds groter. Hier staat [[:Categorie:Kerkliedwiki:Etalage|het meest actuele overzicht van de goede artikelen]].
  
==Nieuwe zoekmogelijkheden==
+
==Projecten en klussen==
 +
De komende tijd gaan we grotere projecten en korte klussen duidelijker aankondigen. In de hoop dat er meer mensen mee willen gaan doen natuurlijk. De projecten staan op de pagina [[Kerkliedwiki:Wikiproject]]. De kleinere klussen komen binnenkort op de pagina [[Kerkliedwiki:Wikiklus]].
 +
 
 +
==Proeftuin en laboratorium==
 +
===Nieuwe zoekmogelijkheden===
 +
* Zoeken naar liederen met dezelfde melodie (artefacten) kan via de naam van de melodie of via het solmisatieschema. Bijvoorbeeld: [[Een smekeling, zo kom ik tot uw troon (melodie)]], of [[1-3-3-2-3-2-1-1-7-1]]. Uiteraard vind je een lied hier pas in terug als het is ingevoerd met de betreffende gegevens.
 +
* Voor het zoeken op bijbelplaatsen ontwikkelen we een zoekhulpmiddel, waarbij je per perikoop alle liederen kunt vinden. Zeker nog niet af, maar je mag al meekijken. Bijvoorbeeld op de pagina [[Perikopen Genesis]].
  
==Nieuwe functies==
+
===Nieuwe functies===
 +
Een prachtige functionaliteit die we nog verder uitwerken is [[Gegevens bekijken: Lied]]. Hiermee kun je op elk willekeurig criterium gaan zoeken en vervolgens je resultaten verkleinen door extra criteria toe te voegen. Bijvoorbeeld: je zoekt een lied voor de adventstijd. Je krijgt dan eerst als resultaat gepresenteerd: alle liederen die in de categorie Adventstijd zijn ingedeeld. Maar je kunt op die selectie extra criteria toevoegen. Bijv. dat het een avondlied moet zijn, of een lied met het thema Vrede en gerechtigheid. Experimenteer maar eens als je dat leuk vindt. En laat ons vooral je wensen weten (info@kerkmuzieknetwerk.nl).

Versie van 9 sep 2015 om 10:34

Kerkliedwiki Schrijfdag

Vierde Kerkliedwiki-Schrijfdag 24 oktober 2015

Op zaterdag 24 oktober 2015 wordt de vierde Kerkliedwiki Schrijfdag georganiseerd in samenwerking met de Lutherse kerk in Amersfoort (Langestraat 61). Van harte welkom! Meer weten?

Actuele ontwikkelingen in de Kerkliedwiki (update: 9 september 2015)

Nieuw: invoer formulier

Het invoeren van liederen is een stuk eenvoudiger gemaakt. Je kunt nu gebruik maken van een invulformulier. Je vult de eerste regel van het lied in en komt dan op een formulier met tabbladen. Als het lied al in de Kerkliedwiki staat krijgt je die gegevens te zien. Als je alle relevante informatie hebt ingevuld of aangevuld, sla je je artikel op. De techniek zorgt ervoor dat alles goed gecodeeerd wordt. Probeer het formulier maar eens.

Nieuwe bundels

Regelmatig verschijnen er nieuwe liedbundels met kerkliederen. Zowel voor een breed publiek als voor speciale doelgroepen. Het doel is: alle bundels vindbaar via de Kerkliedwiki. Het liefst alle informatie over alle liederen. Maar in elk geval: de complete inhoudsopgave en speciale registers. Op dit moment zitten de inhoudsopgave van 24 liedbundels er al in. Kijk maar op Overzicht Liedbundels.

Nieuwe liederen

Er worden continu nieuwe liederen ingevoerd of aangevuld. Liederen die goed zijn beschreven, of die een duidelijk instructievoorbeeld zijn, krijgen een plek in de Etalage. Die verzameling wordt natuurlijk ook steeds groter. Hier staat het meest actuele overzicht van de goede artikelen.

Projecten en klussen

De komende tijd gaan we grotere projecten en korte klussen duidelijker aankondigen. In de hoop dat er meer mensen mee willen gaan doen natuurlijk. De projecten staan op de pagina Kerkliedwiki:Wikiproject. De kleinere klussen komen binnenkort op de pagina Kerkliedwiki:Wikiklus.

Proeftuin en laboratorium

Nieuwe zoekmogelijkheden

  • Zoeken naar liederen met dezelfde melodie (artefacten) kan via de naam van de melodie of via het solmisatieschema. Bijvoorbeeld: Een smekeling, zo kom ik tot uw troon (melodie), of 1-3-3-2-3-2-1-1-7-1. Uiteraard vind je een lied hier pas in terug als het is ingevoerd met de betreffende gegevens.
  • Voor het zoeken op bijbelplaatsen ontwikkelen we een zoekhulpmiddel, waarbij je per perikoop alle liederen kunt vinden. Zeker nog niet af, maar je mag al meekijken. Bijvoorbeeld op de pagina Perikopen Genesis.

Nieuwe functies

Een prachtige functionaliteit die we nog verder uitwerken is Gegevens bekijken: Lied. Hiermee kun je op elk willekeurig criterium gaan zoeken en vervolgens je resultaten verkleinen door extra criteria toe te voegen. Bijvoorbeeld: je zoekt een lied voor de adventstijd. Je krijgt dan eerst als resultaat gepresenteerd: alle liederen die in de categorie Adventstijd zijn ingedeeld. Maar je kunt op die selectie extra criteria toevoegen. Bijv. dat het een avondlied moet zijn, of een lied met het thema Vrede en gerechtigheid. Experimenteer maar eens als je dat leuk vindt. En laat ons vooral je wensen weten (info@kerkmuzieknetwerk.nl).