Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Bijbels liedboek

Uit Kerkliedwiki
Versie door Ecthelion3 AWB (Overleg | bijdragen) op 29 nov 2019 om 23:28 (top: infobox liedbundel)

Ga naar: navigatie, zoeken
Bijbels liedboek

Het Bijbels Liedboek is een bundel liederen en teksten van de hand van Henk Jongerius.

1rightarrow blue.svgBijbels Liedboek/Inhoud

Uitgever

Het is een uitgave van de Katholieke Bijbelstichting, in samenwerking met de Nationale Raad voor Liturgie. De bundel verscheen in 1971.

Achtergrondinformatie

De liederen zijn, blijkens de tekst in de inleiding, bedoeld als 'stemoefeningen', die ons mogelijk kunnen afstemmen op het woord, de Stem Gods. Er staan liederen in die een gedeelte van het oude boek opnieuw onder woorden brengen en andere die vanuit het eigen levensgevoel terugverwijzen naar al wat er eerder gezegd is over het geheim van het leven. Bij elk lied zijn schriftplaatsen vermeld en zijn twaalf schema's gemaakt die een overwogen orde van dienst vormen voor verschillende vieringen.

Inhoud

Muziek

De melodieën van de liederen zijn nieuw en oud; de oude zijn uit de Engelse kerk en kunnen ook meerstemmig gezongen worden. De nieuwe liederen zijn van de hand van Ton van Erp en Wout Pennings.

Teksten