Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Klaas Nolles

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Volledige naam Klaas Nolles
Geboren Steenwijk, 28 februari 1910
Overleden Amersfoort, 20 november 2006
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2077

Klaas Nolles (Steenwijk, 28 februari 1910 - Amersfoort, 20 november 2006) was Neerlandicus en docent Nederlands. Hij was hoofd van de Gereformeerde Ulo in Zwolle vanaf 1963 rector van de Gereformeerde Scholengemeenschap Amersfoort (tegenwoordig 'Guido'). Vanaf zijn pensionering was hij een aantal jaren als leidinggevende werkzaam in de jeugdhulpverlening. Hij was ook politiek actief voor het GPV.

Van 1975 tot 1981 was hij lid van het vrijgemaakt gereformeerde deputaatschap (werkgroep van een synode) 'Enige gezangen'. Voor het Gereformeerd Kerkboek van 1975 berijmde hij een aantal psalmen op Geneefse melodieën. Drie daarvan werden gehandhaafd in het Gereformeerd Kerkboek 2017.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.