Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Bundel van Petrus Datheen

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
De Psalmen Davids, ende andere lofsanghen
Dichter/vertaler Petrus Datheen
Jaar 1566

De Psalmen Davids, ende andere lofsanghen, beter bekend als de bundel van Petrus Datheen, is een bundel uit 1566. De bundel is samengesteld door Petrus Datheen en bevat Nederlandse berijmingen van de 150 Psalmen en enkele gezangen van de hand van deze prediker.

Voor de bundel heeft Datheen de Franse psalmberijming van Clément Marot en Théodore de Bèze op de Geneefse melodieën vertaald in het Nederlands.

De psalmen van Datheen waren twee eeuwen lang, tot de berijming van 1773, de belangrijkste in Nederland. Nu wordt de psalmberijming van Datheen nog in ongeveer 30 kerken gebruikt.

Inhoudsopgave

  • Inhoud – een overzicht van de psalmen en gezangen in deze bundel.

Liederen

Er zijn geen liederen gevonden.

Externe links