Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

De Kerkliedwiki Adventskalender, elke dag een mooi lied uitgelicht! Kerkliedwiki:Adventskalender/2022

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Douwe Klaas Wielenga

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Douwe Klaas Wielenga
Geboren Leek, 23 december 1905
Overleden Rotterdam, 27 juni 1981
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2052

Douwe Klaas Wielenga J.D.zn. (Leek, 23 december 1905 - Rotterdam, 27 juni 1981) was predikant in de Gereformeerde Kerken van Bellingwolde-Nieuweschans (1932), Capelle aan den IJssel (1938) en van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) van Rotterdam-Centrum (1945-1976). Afkomstig uit een domineesfamilie, onderscheidde hij zich van andere predikanten met de naam D.K. Wielenga door J.D.zn. aan zijn naam toe te voegen. Hij was lector zendingswetenschappen aan de Theologische Hogeschool van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) in Kampen (Broederweg). Hij berijmde enkele psalmen voor het Gereformeerd Kerkboek dat in 1975 verscheen en die werden gehandhaafd in het Gereformeerd Kerkboek en het Gereformeerd Kerkboek 2017.

Liederen