Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Een kring van mensen

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Een kring van mensen
Kringvanmensen.jpg
Dichter/vertaler Michaël Steehouder
Uitgever Gooi & Sticht
Jaar 1990
Editie(s)
Standaardeditie
ISBN 9030405678

Een kring van mensen is een boek met teksten en liederen voor liturgie, geschreven door Michaël Steehouder. De (eenstemmige) liederen zijn geschikt voor gemeentezang, al dan niet met medewerking van een koor, cantorij of solist.

Titelbeschrijving

  • Michaël Steehouder (1990). Een kring van mensen. Teksten voor liturgie. Hilversum: Gooi en Sticht. ISBN 9030405678
  • De liederen zijn ook als afzonderlijke uitgave verschenen.

Uit het voorwoord

Een kring van mensen, bijeen om hun geloof in God te vieren. Dat gebeurt elke week, elke dag, op allerlei plaatsen en op vele manieren. In een grote pontificale kerk met een groot zangkoor of een enthousiast jongerenkoor met veel slagwerk. Of in een kleine kapel in een ziekenhuis of een gevangenis, waar je zo’n uur even je problemen niet alleen hoeft te dragen. Of ergens in de hal van een school, waarin wat mensen uit een nieuwbouwwijk wat niets beginnen.

Sommige teksten in dit boek zijn geschreven voor liturgie in een grote kerk; de meeste voor een meer intieme vorm van liturgie in een nieuwbouwwijk in Enschede. Ze zijn hier verzameld en geschikt gemaakt voor meer algemeen gebruik. De meeste melodieën zijn eenvoudig en vereisen geen geschoold koor. Een klein groepje voorzangers en de begeleiding van een orgel of een piano is voldoende.

Liederen

Zie Inhoud.