Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden in het najaar 2019 in Amersfoort (datum volgt). Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Fredrick Arvid Blom

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Fredrick Arvid Blom

Fredrick Arvid Blom (1867-1927) was een Zweedse prediker.

De schrijver van het lied 'Lichtstad van Uw paarlen poorten' is de van oorsprong uit Zweden afkomstige Fredrick Arvid Blom. Nadat hij in 1890 emigreerde naar Amerika, voegde Blom zich bij The Salvation Army (Leger des Heils) in Chicago, Illinois. Hierna bezocht hij het North Park College and Seminary, om vervolgens als voorganger te dienen in de Evangelical CovenantChurch. Helaas viel hij van zijn geloof en belandde uiteindelijk in de gevangenis.

"Ik dreef weg van God en werd verbitterd in mijzelf en de wereld". In de gevangenis onderging Blom een vernieuwing van zijn geloof, en schreef hij dit lied om zijn wedergeboorte te beschrijven. Na zijn vrijlating vervolgde hij zijn weg als voorganger in de Swedish Congregational Church in Pennsylvania, en verhuisde in 1921 terug naar zijn vaderland Zweden.

Liederen