Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

De Kerkliedwiki Adventskalender, elke dag een mooi lied uitgelicht! Kerkliedwiki:Adventskalender/2022

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Fredrick Arvid Blom

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Fredrick Arvid Blom
Geboren 1867
Overleden 1927
Rechten Vervallen

Fredrick Arvid Blom (1867-1927) was een Zweedse prediker.

De schrijver van het lied Lichtstad met uw paarlen poorten is de van oorsprong uit Zweden afkomstige Fredrick Arvid Blom. Nadat hij in 1890 emigreerde naar Amerika, voegde Blom zich bij The Salvation Army (Leger des Heils) in Chicago, Illinois. Hierna bezocht hij het North Park College and Seminary, om vervolgens als voorganger te dienen in de Evangelical Covenant Church. Helaas viel hij van zijn geloof en belandde uiteindelijk in de gevangenis.

"Ik dreef weg van God en werd verbitterd in mijzelf en de wereld". In de gevangenis onderging Blom een vernieuwing van zijn geloof, en schreef hij dit lied om zijn wedergeboorte te beschrijven. Na zijn vrijlating vervolgde hij zijn weg als voorganger in de Swedish Congregational Church in Pennsylvania, en verhuisde in 1921 terug naar zijn vaderland Zweden.

Liederen