Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden op zaterdag 30 november 2019 in Amersfoort. Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Geboren om te zingen

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Geboren-om-te-zingen.jpg

Geboren om te zingen is een bundel met 100 (nieuwe) geloofsliederen van Elly Linger (Elisabeth Linger-van Waarden, geb. 1950).

Beschrijving door de uitgever

Mensen zijn geboren om te zingen en daarom zijn nieuwe liederen altijd welkom. Deze bundel met honderd nieuwe, eigentijdse liederen wil aan die wens gehoor geven. De teksten van de liederen passen bij de grote thema's van Bijbel, geloof en leven. Woord voor woord zijn zij 'geboren' bij lieddichter Elly Linger. Ook de meeste melodieën zijn door haar zelf gecomponeerd. Bij het componeren is gelet op een goede zingbaarheid voor een breed kerkelijk publiek. In veel van de liederen klinken de golvende lijnen van anglicaanse hymnen en andere traditionals door.

Uitgever

Boekencentrum, Utrecht. Jaar van verschijnen: 2011. ISBN 9789023967552.

Inhoud

Zingen van het lied

Bij de Psalmen

Bij de Bijbel

Bij de liturgie

Kinderliederen

Bij de feesten

Bij de nacht

Liederen van geloof