Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Geestelijke Liederenschat 1935

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Geestelijke Liederenschat 1935
Geestelijke Liederen uit den schat van de kerk der eeuwen
Uitgever Zuid-Hollandsche Uitgevers Maatschappij- Den Haag
Jaar 1936

De vrijheid is genomen de volledige titel van deze bundel : GEESTELIJKE LIEDEREN UIT DEN SCHAT VAN DE KERK DER EEUWEN , in te korten tot het meer handzame "Geestelijke Liederenschat 1935". Hoewel niet specifiek vermeld in de bundel zelf is deze vooral het werk van Hendrik Hasper (1886-1974), eens predikant van de Gereformeerde Kerken in Hersteld Verband. Het is een grote verzameling liederen: 500 Kerkliederen waarvan 47 van voorreformatorische afkomst en dan nog 140 liederen voor huisgezin, scholen en samenkomsten. De bundel kreeg grote belangstelling zowel in waarderende als afwijzende zin, dit laatste vooral van hervormde zijde, waar deze bundel al spoedig concurreerde met de uitgave in 1938 van een nieuwe bundel Psalmen en Gezangen. In de muziekuitgave wordt de tekst en de (vierstemmige) muziek apart afgedrukt en worden bij sommige liederen 2 verschillende melodieën gegeven.