Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden in het najaar 2019 in Amersfoort (datum volgt). Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Gele Zangbundel

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Gele Zangbundel, muziekuitgave

De zogeheten Gele Zangbundel (of: Gele Bundel) is een verzameling liederen samengesteld om het zingen in gezinnen en groepen te stimuleren. De bundel is ontstaan tijdens interkerkelijke gezinsvakanties.

Doel

Het doel van de bundel is om het zingen in gezinnen en groepen te stimuleren. De liederen moeten goed te zingen zijn en een Bijbelse inhoud hebben. De samenstellers hebben gezorgd voor afwisseling in de liederen: van verootmoediging tot lofprijzing. Zestig van de 200 liederen in de Gele Zang­bundel zijn direct ontleend aan een Bijbeltekst.

Inhoud

Deze bundel geliefde liederen is heel populair en is veel gebruikt voor christelijke gezinsvakanties en kampen. Om samen verantwoorde liederen te zingen naast de psalmen (1773), heeft een werkgroep 216 liederen geselecteerd uit onder meer Johannes de Heer, Opwekking en Bundel NHK’38. Steeds meer scholen en verenigingen gebruiken deze uitgave.

1rightarrow blue.svg Zie voor de inhoud van de Gele Zangbundel het overzicht Gele Zangbundel/Inhoud.

Uitgever

De Gele Zangbundel is een uitgave van Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer. De bundel is voor het eerst verschenen in december 2007.

Er zijn twee uitgaven: