Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Jannes Munneke

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Volledige naam Jannes Munneke
Geboren Groningen, 23 oktober 1938

Jannes Munneke is dirigent, cantor, componist en organist.

Leven

Jannes Munneke behaalde aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen de akte Schoolmuziek. Later behaalde hij het einddiploma koordirectie aan het Sweelinck-Conservatorium in Amsterdam bij Jan Pasveer. Hij werkte zijn hele arbeidzame leven in het onderwijs, voor het grootste deel als docent muziek. Hij was directeur van de Gereformeerde Pedagogische Academie, later pabo, in Amersfoort en sinds 1984 in Zwolle. Hij was sinds de oprichting in 1969 tot 2014 dirigent van het Gereformeerd Kamerkoor Amersfoort. Tevens dirigeerde hij in Amersfoort de Gereformeerde Oratoriumvereniging Magdiël. Ook was hij dirigent van de cantorij van de Theologische Universiteit (van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt) in Kampen. Hij is organist van kerkgebouw de Schaapskooi in Amersfoort, waar hij ook lange tijd de cantorij leidde.

Liederen