Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden op zaterdag 30 november 2019 in Amersfoort. Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Jorrit Woudt

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Jorrit Woudt
Geboren Den Helder, 20 juni 1980
Website

Jorrit Woudt (Den Helder, 20 juni 1980) is organist, dirigent en componist.

Leven

Woudt studeerde schoolmuziek, orgel, piano en kerkmuziek aan het conservatorium in Zwolle en behaalde in juni 2004 zijn hoofdvakdiploma orgel als leerling van Harm Jansen. Hij volgde improvisatielessen bij Sietze de Vries, pianolessen bij Herman Riphagen uit Heerde en studeerde hij een aantal jaren theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen (Broederweg). Hij neemt nog steeds lessen bij de Enschedese stadsorganist Gijs van Schoonhoven.

Woudt is dirigent van drie gemengde koren en een mannenkoor. Daarnaast is hij als vakleerkracht muziek verbonden aan een basisschool. Op zaterdag 19 november 2016 ging het door Woudt geschreven oratorium ‘Nehemia’, op teksten van Sander Hof, in première ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Geref. Zangkoor ‘Laus Deo’ (Enschede), waarvan hij dirigent is. Jorrit Woudt woont in Enschede.

Liederen