Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Jorrit Woudt

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Jorrit Woudt
Geboren Den Helder, 20 juni 1980
Website

Jorrit Woudt (Den Helder, 20 juni 1980) is organist, dirigent en componist.

Leven

Woudt studeerde schoolmuziek, orgel, piano en kerkmuziek aan het conservatorium in Zwolle en behaalde in juni 2004 zijn hoofdvakdiploma orgel als leerling van Harm Jansen. Hij volgde improvisatielessen bij Sietze de Vries, pianolessen bij Herman Riphagen uit Heerde en studeerde hij een aantal jaren theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen (Broederweg). Hij neemt nog steeds lessen bij de Enschedese stadsorganist Gijs van Schoonhoven.

Woudt is dirigent van drie gemengde koren en een mannenkoor. Daarnaast is hij als vakleerkracht muziek verbonden aan een basisschool. Op zaterdag 19 november 2016 ging het door Woudt geschreven oratorium ‘Nehemia’, op teksten van Sander Hof, in première ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Geref. Zangkoor ‘Laus Deo’ (Enschede), waarvan hij dirigent is. Jorrit Woudt woont in Enschede.

Liederen