Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Marten Kamminga

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Geboren Noord-Scharwoude, 15 juni 1949
Website

Marten Kamminga (Noord-Scharwoude, 15 juni 1949), is componist en dichter, groepsleider en muziektherapeut.

Leven

Van zijn vader, die organist was, kreeg Marten Kamminga de liefde voor de kerkmuziek mee. Hij kreeg orgelles van Bram en Hans Bruin en Piet van der Steen. Kamminga begon zijn loopbaan als leraar in het lager onderwijs en de muziekschool. Later was hij werkzaam in de psychiatrie, verbonden aan het psychiatrisch ziekenhuis Veldwijk in Ermelo. Als muziekpastor, groepsleider en muziektherapeut schreef hij liederen voor vieringen en kerstmusicals. Ook zette hij liederen van André Troost op muziek. Hij schrijft hij al jaren de liederen voor de vieringen op de campings van RCN en voor de Landelijke Diaconale Dag. Daarnaast is hij organist in een Protestantse kerk in Putten en in de Engelse kerk aan het Begijnhof in Amsterdam en begeleider van onder andere kinderkoor De Veluwsche Sanghertjes. Zijn teksten en melodieën zijn bijeengebracht in de bundel met 277 liederen onder de titel Nader tot jou.

Liederen

Externe links