Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

Voor de puzzelliefhebbers is er nu de Kerkliedwiki Adventspuzzel 2019. Meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Marten Kamminga

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Marten Kamminga
Geboren Noord-Scharwoude, 15 juni 1949
Website

Marten Kamminga (Noord-Scharwoude, 15 juni 1949), is componist en dichter, groepsleider en muziektherapeut.

Leven

Van zijn vader, die organist was, kreeg Marten Kamminga de liefde voor de kerkmuziek mee. Hij kreeg orgelles van Bram en Hans Bruin en Piet van der Steen. Kamminga begon zijn loopbaan als leraar in het lager onderwijs en de muziekschool. Later was hij werkzaam in de psychiatrie, verbonden aan het psychiatrisch ziekenhuis Veldwijk in Ermelo. Als muziekpastor, groepsleider en muziektherapeut schreef hij liederen voor vieringen en kerstmusicals. Ook zette hij liederen van André Troost op muziek. Hij schrijft hij al jaren de liederen voor de vieringen op de campings van RCN en voor de Landelijke Diaconale Dag. Daarnaast is hij organist in een Protestantse kerk in Putten en in de Engelse kerk aan het Begijnhof in Amsterdam en begeleider van onder andere kinderkoor De Veluwsche Sanghertjes. Zijn teksten en melodieën zijn bijeengebracht in de bundel met 277 liederen onder de titel Nader tot jou.

Liederen

Externe links