Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Paul Christiaan van Westering

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Paul Christiaan van Westering
Geboren Amsterdam, 9 juli 1911
Overleden Zandvoort, 3 maart 1991
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2062
Wikipedia (nl)

Paul Christiaan van Westering (Amsterdam, 9 jul 1911 - Zandvoort, 3 maart 1991) is een Nederlandse componist, organist, dirigent en publicist.

Leven

Paul Christiaan van Westering studeerde compostie bij Jan Mul, instrumentatie bij Henk Badings en orgel bij Marcel Dupré. Hij was ondermeer organist van de Begijnhofkapel in Amsterdam.

Werk

Van Westering is bekend geworden als componist van de Apostolische Geloofsbelijdenis naar motieven van het Gregoriaans Credo III. Ook componeerde hij een Onze Vader. Binnen en buiten de kerk werd hij beroemd als de componist die de liedjes van Annie M.G. Schmidt op muziek zette, zoals Dikkertje Dap en Beertje Pippeloentje.

Liederen

Externe links

Paul Christiaan van Westering op Wikipedia.