Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Paul Schollaert

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Paul Schollaert (*1940, Hasselt) is een Belgisch priester, componist, koordirigent en muziekpedagoog.

Na zijn priesterstudies aan het seminarie van Luik, volgde hij een opleiding muziekpedagogie aan het Lemmensinstituut. Nog voor hij afstudeerde, kreeg hij reeds de leiding over het koor van de hogeschool. Later werd hij naast docent koor ook docent koorleiding, muziekpedagogie en liturgie. Van 1989 tot 2005 was hij directeur van het Lemmensinstituut.

Als componist schreef hij verschillende koorwerken en kinderliederen, en een hele schat aan kerkliederen voor diverse gelegenheden, waarvan er enkele verschenen in de bundel Zingt Jubilate. Vanaf 1968 was hij ook vaste componist van de zevenjaarlijkse Virga Jesseommegang in Hasselt.