Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

De Kerkliedwiki Adventskalender, elke dag een mooi lied uitgelicht! Kerkliedwiki:Adventskalender/2022

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Piet van Midden

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Piet van Midden

Piet van Midden (1949) studeerde Theologie en Semitische Talen aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Hij is predikant (PKN) en doceert Hebreeuws aan de Universiteit van Tilburg.

Van Midden houdt zich vooral bezig met de vertaalslag van (met name) de tekst van de Hebreeuwse Bijbel naar de functie die Bijbelteksten nu in de kerk kunnen hebben. Daartoe schreef hij o.a. 'De Groeibijbel' (een bijbel voor tieners); 'Van Ver Halen' (hoe lees je Bijbelverhalen en wat staat er eigenlijk?), liederen en zangstukken zoals de 'Matteus Passie' en de 'Johannes Passie'.

Liederen


Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.