Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Pieter Dinus Kuiper

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Pieter Dinus Kuiper
Geboren Hoogeveen, 2 oktober 1900
Overleden Sassenheim, 14 november 1966
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2037

Pieter Dinus Kuiper (Hoogeveen, 2 oktober 1900 - Sassenheim, 14 november 1966), was theoloog en predikant.

Leven

Na zijn studie theologie werd Pieter Dinus Kuiper in 1927 predikant van de gereformeerde kerk in Oud-Loosdrecht. Twee jaar later verkaste hij naar Sassenheim, waar hij tot zijn emeritaat op 1 januari 1966 bleef. Hij was jarenlang voorzitter van de gereformeerde predikanten vereniging en lange tijd president-curator van de Theologische Hogeschool (Oudestraat) in Kampen. Hij was in 1958 mede-oprichter en de eerste voorzitter van de Interkerkelijke Stichting voor de Psalmberijming, die later werd omgedoopt tot Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied (ISK). Hij in 1961 was voorzitter van de synode van Apeldoorn waar de bundel 119 Gezangen voor gebruik in de kerken werd vrijgegeven. Bron: Compendium.

Liederen