Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Samenleesbijbel

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Samenleesbijbel
Samenleesbijbel.png
Editie(s)
Standaardeditie
ISBN 9879089120427
Begeleidingsbundel
ISBN 9789089121004

De Samenleesbijbel is een editie van de Bijbel in gewone taal. Deze editie is aangevuld met informatie en werkvormen om met kinderen samen de bijbel te lezen. Bij deze bijbel zijn 40 liedjes geschreven om te zingen en te spelen met kinderen. De liedjes zijn geschreven door Jan Marten de Vries.

Doel

De Samenleesbijbel is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met ruim 500 pagina’s extra materiaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Gespreksvragen, weetjes, doe-opdrachten, illustraties en liedjes brengen bekende en minder bekende verhalen dichtbij. De Samenleesbijbel helpt kinderen en hun (groot)ouders om de bijbel te lezen en erover in gesprek te gaan.

Doel van de liederen

Zingend leren

‘Door te zingen leren kinderen de verhalen weer op een heel andere manier kennen,’ zegt pedagoog Maartien Hutter, een van de medewerkers van de Samenleesbijbel. ‘Kinderen zijn heel verschillend. De een leert door te lezen, de ander meer door te doen en weer een ander zingt graag. Ik heb zelf ook al heel wat liedjes in mijn hoofd zitten, en zing ze graag mee.’

Samen muziek maken

De bladmuziek van alle liedjes is achter in de Samenleesbijbel te vinden, zodat ze ook begeleid kunnen worden. Kinderen kunnen op die manier samen met hun (groot)ouders muziek maken. Op een cd die bijgevoegd is bij de Samenleesbijbel zijn de veertig liedjes te beluisteren.

Uitgever

De Samenleesbijbel is gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) in samenwerking met JOP, Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en met uitgeverij Royal Jongbloed. ISBN 9879089120427

Begeleidingsbundel

Bij de liedjes is ook een begeleidingsbundel verkrijgbaar. Titel: Begeleidingsbundel bij de liedjes uit de Samenleesbijbel. ISBN 9789089121004. Uitgever: Royal Jongbloed Uitvoering: Paperback / softback met illustraties, 160 pagina's.

Externe links

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.