Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskwartet: verschil tussen versies

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Kerkliedwiki presenteert een cadeautje aan het eind van dit jubileumjaar 2018: een speciaal '''kwartetspel met Adventsliederen'''.')
 
Regel 1: Regel 1:
 
Kerkliedwiki presenteert een cadeautje aan het eind van dit jubileumjaar 2018: een speciaal '''kwartetspel met Adventsliederen'''.
 
Kerkliedwiki presenteert een cadeautje aan het eind van dit jubileumjaar 2018: een speciaal '''kwartetspel met Adventsliederen'''.
 +
 +
==Wat is het?==
 +
*Het spel bestaat uit sets van vier kaartjes met daarop telkens de beginregel van een lied uit de periode van Advent en Kerst. De sets hebben per vier een verwantschap vanwege het soort lied of thema.
 +
*De deelnemers spelen hiermee een kwartetspel. Maar het kan ook aanleiding zijn om samen een lied te lezen of te zingen uit het [[Liedboek 2013]] of via de Kerkliedwiki.
 +
*Op het kaartje staat ook een afbeelding die iets verbeeld van het lied, maar wel in een vrije interpretatie.
 +
 +
==Wat speel je ermee?==
 +
Dit spel kun je spelen als een gezellige activiteit tijdens een bijeenkomst met gemeenteleden. Denk bijvoorbeeld aan een ouderenmiddag of kerstborrel.
 +
*Maak groepjes van circa 3-4 personen rond een tafel.
 +
*Deelnemers kunnen eventueel ook in tweetallen spelen.
 +
*Per groep of tweetal is een complete set kaartjes van het kwartetspel nodig.
 +
 +
==Spelregels==
 +
*Schud de kaarten en verdeel over de deelnemers tot ze op zijn.
 +
*Bepaal wie als eerste mag vragen. Deze speler begint door aan een willekeurige andere speler een andere kaart te vragen van het kwartet waarvan de vragende speler al minstens één kaart in bezit heeft. Deze vraag wordt meestal als volgt geformuleerd: "Mag ik van {naam} van {de kwartetnaam} {de naam van de kaart}?" Als de gevraagde speler deze kaart heeft, moet hij deze geven en mag de vragende speler verder vragen. Als hij de gevraagde kaart niet heeft, mag hij op zijn beurt gaan vragen.
 +
*Degene met de meeste kwartetten is winnaar.
 +
 +
*Variant 1:
 +
**Wie een kwartet compleet heeft, legt dat op tafel en mag bepalen welk lied van dat kwartet gezongen gaat worden.
 +
 +
*Variant 2:
 +
**Je kunt het spel ook in tweetallen spelen.
 +
**De kaarten worden gedeeld over 3 stapeltjes: 1 voor elke speler en 1 voor de pot.
 +
**Als een speler een kaart vraagt die de ander niet heeft, mag hij een kaart uit de pot halen (en is de ander aan de beurt).
 +
 +
==Hoe pak je het aan?==
 +
*Download het bestand met de kaartjes.
 +
*Print de pagina's op stevig papier. Bedruk de achterzijde van elk vel met het extra blad met allerlei liedbundels, zodat de kaartjes niet meer doorschijnen.
 +
*Knip de kaartjes los. Lamineer ze eventueel.

Versie van 3 dec 2018 om 00:19

Kerkliedwiki presenteert een cadeautje aan het eind van dit jubileumjaar 2018: een speciaal kwartetspel met Adventsliederen.

Wat is het?

  • Het spel bestaat uit sets van vier kaartjes met daarop telkens de beginregel van een lied uit de periode van Advent en Kerst. De sets hebben per vier een verwantschap vanwege het soort lied of thema.
  • De deelnemers spelen hiermee een kwartetspel. Maar het kan ook aanleiding zijn om samen een lied te lezen of te zingen uit het Liedboek 2013 of via de Kerkliedwiki.
  • Op het kaartje staat ook een afbeelding die iets verbeeld van het lied, maar wel in een vrije interpretatie.

Wat speel je ermee?

Dit spel kun je spelen als een gezellige activiteit tijdens een bijeenkomst met gemeenteleden. Denk bijvoorbeeld aan een ouderenmiddag of kerstborrel.

  • Maak groepjes van circa 3-4 personen rond een tafel.
  • Deelnemers kunnen eventueel ook in tweetallen spelen.
  • Per groep of tweetal is een complete set kaartjes van het kwartetspel nodig.

Spelregels

  • Schud de kaarten en verdeel over de deelnemers tot ze op zijn.
  • Bepaal wie als eerste mag vragen. Deze speler begint door aan een willekeurige andere speler een andere kaart te vragen van het kwartet waarvan de vragende speler al minstens één kaart in bezit heeft. Deze vraag wordt meestal als volgt geformuleerd: "Mag ik van {naam} van {de kwartetnaam} {de naam van de kaart}?" Als de gevraagde speler deze kaart heeft, moet hij deze geven en mag de vragende speler verder vragen. Als hij de gevraagde kaart niet heeft, mag hij op zijn beurt gaan vragen.
  • Degene met de meeste kwartetten is winnaar.
  • Variant 1:
    • Wie een kwartet compleet heeft, legt dat op tafel en mag bepalen welk lied van dat kwartet gezongen gaat worden.
  • Variant 2:
    • Je kunt het spel ook in tweetallen spelen.
    • De kaarten worden gedeeld over 3 stapeltjes: 1 voor elke speler en 1 voor de pot.
    • Als een speler een kaart vraagt die de ander niet heeft, mag hij een kaart uit de pot halen (en is de ander aan de beurt).

Hoe pak je het aan?

  • Download het bestand met de kaartjes.
  • Print de pagina's op stevig papier. Bedruk de achterzijde van elk vel met het extra blad met allerlei liedbundels, zodat de kaartjes niet meer doorschijnen.
  • Knip de kaartjes los. Lamineer ze eventueel.