Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Overleg gebruiker:Lydia Vroegindeweij

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Dag Lydia,

Dank voor je bericht. Net dit prachtige project ontdekt. Het is nog een beetje zoeken.
Als ik het goed begrijp, is dit de plaats om je te bereiken. Test dus.
Ik kan in ieder geval aan een aantal liederen bijdragen. Wordt vast vervolgd.
Hartelijke groet,
Anneke Meiners (overleg) 12 apr 2016 20:10 (UTC)

Overleg

Ik heb net Kerkliedwiki:Overleg aangemaakt als issue-lijst, kunnen we kijken of dat goed werkt. Eventueel kunnen grote onderwerpen t.z.t. worden verplaats naar subpagina's. Ecthelion3 (overleg) 8 sep 2015 15:16 (UTC) - Goede actie Lydia Vroegindeweij (overleg) 8 sep 2015 15:24 (UTC)

Test

Test voor melding

http://www.mediawiki.org/wiki/Echo_(Notifications) --Ecthelion3 (overleg) 24 okt 2015 11:38 (UTC)

Infobox psalm 42

Ik ontdek net de infobox van psalm 42 aan David toeschrijft, maar boven de psalm staat: "Van de Korachieten." Ik weet niet waar dat te verbeteren. Overigens zou ik bij Psalmen toevoegen bij het auteurschap "(volgens opschrift)" om aan te geven dat het opschrift gevolgd wordt en niet de historisch-kritische wetenschap. --Roepers (overleg) 15 dec 2015 07:50 (UTC)

Dank voor deze waardevolle toevoeging. We werken in de infoboxen met sjablonen. Ik heb het daar nu aangepast zodat het bij elke psalm bij schrijver correct vermeld wordt (volgens opschrift). Bovendien heb ik Psalm 42 de juiste schrijver meegegeven. Lydia Vroegindeweij (overleg) 15 dec 2015 09:03 (UTC)

Hartelijk dank! --Roepers (overleg) 15 dec 2015 09:43 (UTC)

Extension:score

Hallo Lydia,

Op Wikipedia is het mogelijk om notenschrift te scripten met behulp van LilyPond. Daarvoor bestaat Extension:score voor Mediawiki. Het lijkt mij wel een zinvolle extensie voor Kerkliedwiki. Ik heb namelijk al verschillende van deze Lilypondbestanden (zijn feitelijk tekstbestanden) aangemaakt. --Roepers (overleg) 15 dec 2015 13:43 (UTC)

Dag Marco,

We hebben hier al over gesproken en ook al wat mee geexperimenteerd. Ik zet het erbij op de actielijst m.b.t. extensies (Zie: Kerkliedwiki:Overleg). In het nieuwe jaar gaan we een update voorbereiden waarin we deze zaken willen meenemen. Lydia Vroegindeweij (overleg) 15 dec 2015 15:19 (UTC)

Ah, Dat is geweldig! --Roepers (overleg) 15 dec 2015 15:30 (UTC)

Wat de toekomst brengen moge

Geachte mevrouw,

Zou u, voordat u toevoegt dat een tekst auteursrechtelijk beschermd is, eerst willen controleren of het auteursrecht verlopen is? Het gehele oeuvre van Jacqueline van der Waals is sinds lang auteursrechtenvrij, omdat ze in 1992 70 jaar overleden was. Alvast bedankt,

Elizabeth'94 (overleg) 25 feb 2017 19:48 (CET)

Dank voor de tip! We passen het aan en nemen de teksten op. Ik zie dat u dat ook al hebt gedaan. Fijn! Lydia Vroegindeweij (overleg) 28 feb 2017 09:53 (CET)

Titelcorrecties

Hallo Lydia,

Op de schrijfdag heb je " een kans gemist" nl om de titel van het lied Grijp toch de kansen, door God u gegeven ( een spatie toevoegen achter de komma) recht te zetten.

Verder heb ik nog weer een fout in een titel gemaakt, Nl. Genade Gods! Wat sterv'lingsmoedhad moeten zijn .... sterv'lingsmond . Kun je ook dat rechtzetten? Alvast bedankt, Jaap Kamphorst

Beide geregeld Jaap. Dank voor je opmerking. Lydia Vroegindeweij (overleg) 12 feb 2018 21:09 (CET)

Weer een fout in een titel : Ik moest 3x kijken voor ik hem zag: in De dier'bre Heiland is nabij . dier'bre moet zijn dierb're . graag rechtzetten Jaap Kamphorst (overleg) 18 feb 2018 22:21 (CET)

Geregeld! Lydia Vroegindeweij (overleg) 19 feb 2018 20:54 (CET)

Hallo Lydia, nog eens bedankt voor het voorgaande. intussen zijn er weer een aantal titels die korrektie behoeven

       JdH 137 Hoort de hemelzangen! Daar is heden vreugd heeft nu vruegd
       JdH 172 Hoort het troostwoord, gij, Gods kinderen mist een spatie na gij,
       JdH 244 God zij steeds met u tot wederzien niet wederziens
       JdH 577 't Is volbracht! Zo klonk aan 't kruishout heeft geen komma na het uitroepteken.

Intussen is mijn operatie uitgesteld, zodat ik nu geen voorbehoud meer heb voor de aanmelding voor de komende 11e Kerkliedwiki-schrijfdag Jaap Kamphorst (overleg) 10 jun 2018 20:18 (CEST)

Fijn Jaap, dank voor de melding. Ik heb ze verbeterd. Graag tot de 30e juni! Lydia Vroegindeweij (overleg) 13 jun 2018 14:59 (CEST)

Lidia, "weer iets niet" goedgegaan. Titel moet zijn Ik weet niet het uur, dat mijn Heer verschijnt, maar ik heb "weer niet" getypt.Jaap Kamphorst (overleg) 18 feb 2018 22:21 (CET). kun je dat rechtzetten. Is gecorrigeerd Jaap. Dank voor de melding. Lydia Vroegindeweij (overleg) 9 dec 2018 09:45 (CET)

Lidia, kun je eens kijken wat ik heb gedaan met Lof aan de God van Israel' op het punt dat ik de oude versie Lof zij de God van Israel uit de Hervormde Psalmbundel (Ps+GZ 1938) als Gezang C onder PS1737 heb benoemd? Verander maar als je vindt dat het iets anders hoort Jaap Kamphorst (overleg) Dit lijkt me prima zo. Lydia Vroegindeweij (overleg) 13 jan 2019 18:02 (CET)

Onze Vader Lidia, ik heb onlangs Onze Vader (v.d. Leeden) (JdH 198) aangemaakt. Maar ik heb gemerkt dat dit niet automatisch op de algemene Onze Vader pagina liederen is opgenomen. Ook de de zoekfunktie heeft er moeite mee en laat dit lied pas als optie zien als al 'Onze Vader (v is ingetypt. Is er iets fout? Kun je dit rechtzetten?Jaap Kamphorst (overleg) Jaap, ik heb de naam aangepast naar Onze Vader (van der Leeden), zoals we ook bij anderen met voorvoegsels doen. Het aantal liederen dat wordt getoond in het zoekvenster is beperkt. Omdat de kleine letters na de hoofdletters komen, zie je deze dus niet direct verschijnen. De manier om het op de algemene pagina te krijgen is via het tabblad Liturgie op het invoerscherm. Lydia Vroegindeweij (overleg) 13 jan 2019 18:02 (CET)

Lidia, dankje wel voor het voorgaands. reken ook maar op mijn voor de volgende schrijfdag op 30 maart. Zojuist ontdekte ik dat een onlangs door mij aangemaakt artikel een doublure was (titel verschilt alleen in spelling en ik had ook nog een spelfout in mijn titel). Intussen heb ik alle aanvullende inhoud in het oorspronkelijke artikel overgebracht. Daarmee kan het doublure-artikel vervallen. Kun jij dat regelen? Het doublure artikel heeft als titel Zingt, gij afgelegen landedJaap Kamphorst (overleg)

Hallo Lidia, ik heb je lang niet lastiggevallen met meer foute titels. Maar die heb ik van tijd tot tijd wel degelijk gemaakt, Nu ik bezig ben alle JdH liederen nog eens langs te lopen, krijg ik ze op een rijtje. Dit is de oogst tussen JdH nrs 1-511 Foute paginatitels JdH liederen 1) Loof, loof nu aller heren Heer: Naast de Weerklank- pagina ( met de spelling hierboven) is een psalmen-1773 pagina gemaakt, getiteld: Looft, Looft nu aller heren Heer(1773). In de JdH index wordt deze naam gebruikt.

Er zijn nog 2-3 andere spelwijzen voor dit lied (schrijfwijze van Heer/HEER etc.) Maar nu hebben ze een foute doorverwijzing, naar de Weerklank-pagina. Ik denk dat de aanduiding (1773) overbodig kan worden gemaakt en dan nog de overblijvende doorverwijzingen moeten worden gecorrigeerd.

2) Wij weten het uur niet, dat Jezus ziet keren: de pagina zelf heeft de foute spelling Jesus. Er is een doorverwijzing van correcte spelling naar de pagina, in de JdH index gebruikt.

3) Gij Doper met de Heil’ge Geest : als 2) foute spelling Heil’gen geest wordt gebruikt

4) Hebt gij reeds een hart gevonden als 2) foute spelling eden wordt gebruikt

5) Wij treden, o Vader, ootmoedig thans nader als 2) komma voor ootmoedig staat verkeerd.

Als vanouds weer het verzoek om de dingen recht te zetten. Jaap Kamphorst (overleg)