Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Meewerken

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom op de website Kerkliedwiki. Deze online 'encyclopedie' van het kerklied is in opbouw. Er staan steeds meer liederen in beschreven, maar er komen ook nieuwe liederen en bundels bij. De Kerkliedwiki wordt gevuld door vrijwilligers (liefhebbers en experts). Voor iedere deskundigheid is er wel een nuttige taak te vinden om mee te helpen aan deze databank. Iedereen die mee wil werken om liederen in te voeren of te voorzien van achtergrondinformatie en relevante links is dus van harte welkom. Het principe van de wiki is eenvoudig:

  • je kunt een pagina lezen
  • je kunt een pagina bewerken (via tabblad boven het artikel), en daarna gewijzigd opslaan (knop pagina opslaan onderaan).
  • je kunt ook per onderdeel van de pagina bewerken (link bewerken rechts boven het betreffende deel).

Artikelen schrijven

  • Wil je een nieuw artikel over een lied eenvoudig invoeren, gebruik dan het formulier.
  • Meer informatie over wat er in een artikel thuishoort vind je in de schrijfwijzer.
  • Technische adviezen over invoeren en vormgeven van een artikel vind je in de auteursinstructie.

Instructiebladen

Voor verschillende taken en kleinere klussen maken we handige instructiebladen, die je stap voor stap de weg wijzen wat je moet doen. Handig voor minder ervaren gebruikers of wanneer je aan een specifieke klus wilt werken.

Snelcursus

Kerkliedwiki maakt gebruik van precies dezelfde software als Wikipedia. Wil je meer weten over de werkwijze in deze wiki, bekijk dan de snelcursus en informatie van Wikipedia.

Hulp gevraagd

In de Kerkliedwiki staan nu circa 3.500 artikelen. Sommige daarvan zijn slechts een 'Beginnetje'. Kun je helpen om die artikelen aan te vullen tot een compleet artikel? Maak dan een account aan en help mee. Klik op de categorie en je krijgt een overzicht van de artikelen die je kunt verbeteren.

Wil je meehelpen aan een groter project binnen de Kerkliedwiki, dan ben je van harte welkom in het team. Deze projecten plaatsen we op de pagina Kerkliedwiki:Wikiproject.