Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Alle vogels vliegen

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Alle vogels vliegen
Bijbelliederen voor jonge kinderen
Alle vogels vliegen.jpg
Dichter/vertaler Jan D. van Laar
Uitgever Boekencentrum
Jaar 2010

Alle vogels vliegen bevat een selectie uit de drie deeltjes Bijbelliederen voor jonge kinderen die eerder bij Uitgeverij Boekencentrum werden uitgegeven. Er zijn ook enkele nieuwe liederen in opgenomen. Het zingen van deze liederen in de kerk, op school of in het gezin, is een manier om met Bijbelverhalen om te gaan. Aan sommige liederen zijn spelbeschrijvingen toegevoegd omdat jonge kinderen graag spelen en bewegen. Voor hen is de motoriek een wezenlijk expressiemiddel. De taal is eenvoudig, sober en helder gehouden. De melodieën maken gebruik van elementaire melodiepatronen die jonge kinderen gemakkelijk kunnen herkennen, leren en onthouden. Kinderen willen korte liederen graag 'eindeloos' herhalen als die hen aanspreken. Daarom ligt in deze verzameling het accent op beknoptheid en op herhaling van tekst- en melodiefragmenten. Aan het boek is een CD toegevoegd met daarop alle melodieën, ingespeeld op de piano. Jan D. van Laar is kerkmusicus en schoolmusicus. Tot voor kort was hij hoofdredacteur van Eredienstvaardig, tijdschrift voor liturgie en kerkmuziek.