Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

De Heer zal bij jullie zijn (Zuiderveld/Le Mair)

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit lied is niet te vinden in één van de veelgebruikte liedbundels.
Mogelijk staat het wel in andere liedbundels. Kijk hiervoor in de infobox rechts, onder het kopje 'Liedbundels'.
De Heer zal bij jullie zijn
Deel van Geloven als een kind
Doelgroep Kinderen
Herkomst
Taal Nederlands
Land Nederland
Tekst
Dichter Elly Zuiderveld-Nieman
Muziek
Componist Elly Zuiderveld-Nieman
Dick Le Mair

De Heer zal bij jullie zijn is een onderdeel van de kindermis/-viering Geloven als een kind van Elly Zuiderveld-Nieman en Dick Le Mair.

Het is lied 6 uit het muziekboek ‘Geloven als een kind’: kindermis/kinderviering, pagina 19-20. De hele kindermis/kinderviering bestaat uit 12 liederen.

Opname beluisteren

Korte fragmenten van alle liederen uit de kinderviering.

Tekst

"De Heer zal bij jullie zijn en ook bij U.
Verhef je hart, wij zijn met ons hart bij de Heer.
Breng dank aan de Heer onze God, Hij is onze dankbaarheid waardig.
De Heer zal bij jullie zijn en ook bij jou.
Verhef je hart, wij zijn met ons hart bij de Heer.
Breng dank aan de Heer onze God, Hij is onze dankbaarheid waardig."

Ontstaan

Geloven als een kind is een project uit 2002 en is uitgegeven bij Unisong Music Publishers t/a Talitha Music & Le Mair Music. Elly Zuiderveld en Dick Le Mair schreven in het voorwoord over het ontstaan: Dit is een viering, speciaal gemaakt voor kinderen. Al enkele jaren geleden werd ons vanuit verschillende kringen de vraag gesteld of we deze viering wilden maken. En dan niet met popliedjes, maar uitgaande van de originele gezangen en gebeden. Omdat kinderen van nu vaak totaal niet meer weten wat er gaande is in de kerk.

Inhoud

Elly Zuiderveld en Dick Le Mair schreven in het voorwoord over de inhoud: Wij zijn uitgegaan van een katholieke misviering. Een aantal gebeden is bewerkt op een manier, die dicht bij het kind blijft. De meeste, zoals het ‘Eer zij God’, ‘Ik geloof’ en ‘Heilig, heilig’ hebben zoveel mogelijk intact gehouden.

Muziek

Elly Zuiderveld en Dick Le Mair schreven in het voorwoord over de muziek: Waar het nodig was is de stem van de voorzanger ingezongen en in de partituur aangegeven. Dit kan natuurlijk naar eigen inzicht ook door een andere solostem of het hele koor worden gezongen. Verder zijn er wat kinder-solo’s, maar ook daarvan kan worden afgeweken. Waar ‘koor’ staat, wordt bedoeld een kinderkoor, school of club. De muziek is eenvoudig gehouden: er wordt uitgegaan van toetsen, blokfluiten en ritme-instrumenten, zodat kinderen zelf kunnen meespelen in de viering. Wat betreft de teksten: ook daarin kan af en toe iets aangepast worden, uitgaande van een speciale gelegenheid. Wij hopen en gaan ervan uit dat kinderen van alle soorten kerken en gemeenten opgebouwd worden door deze liederen, waarin een oprecht geloof in de Vader, de Zoon en de Heilige Geest doorklinkt. Veel succes en zegen toegewenst bij het instuderen en zingen!

Partituren

  • Partituren beschikbaar op internet: Webwinkel Gospelmusic (betaald).
  • Muziek komt downloadable op iTunes en is al te beluisteren via Spotify.

Bewerkingen om te zingen

Bewerkingen om te spelen

Liturgisch gebruik

Als voorbereidingslied in de eredienst.

Hymnologische informatie

Culturele informatie

Literatuur

Externe links

Voetnoten