Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Geloven als een kind

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Geloven als een kind is een kindermis/-viering geschreven door Elly Zuiderveld-Nieman en Dick Le Mair.

De kindermis/-viering bestaat uit 12 liederen:

 1. Welkom in het huis van onze Heer
 2. Heer ik wil U zeggen
 3. Heer ontferm U
 4. Eer aan God
 5. Ik geloof
 6. De Heer zal bij jullie zijn
 7. Heilig heilig
 8. Kom nu aan de tafel
 9. Onze Vader
 10. Lam van God
 11. Heer, ik ben niet waardig
 12. Zegenlied

Deze liederen zijn te vinden in het muziekboek ‘Geloven als een kind’: kindermis/kinderviering en op de gelijknamige cd.

Opname beluisteren

Korte fragmenten van alle liederen uit de kinderviering. <videoflash>5VT6M5H6QTI|300|150</videoflash>

Tekst

Ontstaan

Geloven als een kind is een project uit 2002 en is uitgegeven bij Unisong Music Publishers t/a Talitha Music & Le Mair Music. Elly Zuiderveld en Dick Le Mair schreven in het voorwoord over het ontstaan: Dit is een viering, speciaal gemaakt voor kinderen. Al enkele jaren geleden werd ons vanuit verschillende kringen de vraag gesteld of we deze viering wilden maken. En dan niet met popliedjes, maar uitgaande van de originele gezangen en gebeden. Omdat kinderen van nu vaak totaal niet meer weten wat er gaande is in de kerk.

Inhoud

Elly Zuiderveld en Dick Le Mair schreven in het voorwoord over de inhoud: Wij zijn uitgegaan van een katholieke misviering. Een aantal gebeden is bewerkt op een manier, die dicht bij het kind blijft. De meeste, zoals het ‘Eer zij God’, ‘Ik geloof’ en ‘Heilig, heilig’ hebben zoveel mogelijk intact gehouden.

Muziek

Elly Zuiderveld en Dick Le Mair schreven in het voorwoord over de muziek: Waar het nodig was is de stem van de voorzanger ingezongen en in de partituur aangegeven. Dit kan natuurlijk naar eigen inzicht ook door een andere solostem of het hele koor worden gezongen. Verder zijn er wat kinder-solo’s, maar ook daarvan kan worden afgeweken. Waar ‘koor’ staat, wordt bedoeld een kinderkoor, school of club. De muziek is eenvoudig gehouden: er wordt uitgegaan van toetsen, blokfluiten en ritme-instrumenten, zodat kinderen zelf kunnen meespelen in de viering. Wat betreft de teksten: ook daarin kan af en toe iets aangepast worden, uitgaande van een speciale gelegenheid. Wij hopen en gaan ervan uit dat kinderen van alle soorten kerken en gemeenten opgebouwd worden door deze liederen, waarin een oprecht geloof in de Vader, de Zoon en de Heilige Geest doorklinkt. Veel succes en zegen toegewenst bij het instuderen en zingen!

Partituren

 • Partituren beschikbaar op internet: Webwinkel Gospelmusic (betaald).
 • Muziek komt downloadable op iTunes en is al te beluisteren via Spotify.