Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

De Kerkliedwiki Adventskalender, elke dag een mooi lied uitgelicht! Kerkliedwiki:Adventskalender/2022

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Eugène Bersier

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Eugène Bersier
Geboren Morges, Zwitserland, 5 februari 1831
Overleden Parijs, 19 november 1899
Rechten Vervallen

Eugène Bersier (1831-1899) is de dichter van de oorspronkelijke tekst van Jezus, om uw lijden groot. Hij is geboren in Morges in het kanton Vaud op 5 februari 1831 en stierf in Parijs op 19 november 1899, is een predikant en pastor van Zwitserse afkomst, afstammeling van Franse Hugenoten, en genaturaliseerd tot Fransman in 1855.

Hij was predikant van de Gereformeerde Kerk van Parijs (waar hij de parochie de l'Étoile stichtte) en redacteur van de Revue chrétienne. Naast verscheidene boeken over het protestantisme, is hij auteur van talrijke toespraken en preken.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.