Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie, ideeën en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Justus Jonas

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Justus-Jonas-6.jpg
Geboren Nordhausen, 5 juni 1493
Overleden Eisfeld, 9 oktober 1555
Rechten Vervallen
Wikipedia (en)

Justus Jonas de Oudere (* 5 juni 1493 in Nordhausen; † 9 oktober 1555 in Eisfeld) was een Duits rechtsgeleerde, humanist, dichter van kerkliederen, Luthers theoloog en hervormer.

Als persoonlijkheid van de Reformatie viel hij vooral op door vertalingen van Maarten Luther en Philipp Melanchthon. Hij was een voorstander van het priesterlijk huwelijk in het kader van de Wittenbergse beweging en trad op als pleitbezorger van de Hervormers in juridische zaken. Hij speelde een belangrijke rol bij de politieke hervorming van de kerken in Leipzig, Halle (Saale), Naumburg (Saale) en Zerbst met Anhalt. Na de dood van Luther streefde hij consequent naar confessionalisering en werkte daaraan mee in Hildesheim, Coburg, Regensburg en Eisfeld.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.