Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden op zaterdag 30 november 2019 in Amersfoort. Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Liederen van het begin

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Liederen van het begin is een bundel met 67 liederen bij het boek Genesis. De liederen zijn verzameld en geschreven in opdracht van de NCRV. De inhoudsopgave van de bundel is te vinden op de pagina Inhoud Liederen van het begin.

Titel

Het boek Genesis heet: in den beginne. Daarom heet deze liedbundel 'Liederen van het begin'. Het leesrooster van de Raad van Kerken gaf voor een flink deel van het jaar 1983 perikopen uit Genesis aan. Omdat er zo weinig liederen waren, die gezongen konden worden bij deze lezingen, heeft de NCRV opdracht gegeven om liederen te verzamelen en te schrijven bij het boek Genesis.

Achtergrondinformatie

In deze bundel staat een groot aantal liederen van Willem Barnard. Deze waren al gepubliceerd in 'De Tale Kanaäns', maar zijn hier - soms door de dichter licht gewijzigd - en van melodieën voorzien, overgenomen. Ook Jan Wit heeft (kinder)liederen verzameld en geschreven bij het boek Genesis. Voor deze bundel is daaruit een keuze gemaakt. In 1983 is wekelijks een lied uit deze bundel behandeld in het NCRV-radioprogramma 'Steen in de vijver'. Teksten of melodieën die geschreven zijn in opdracht van de NCRV zijn in de bundel voorzien van een aantekening.

Uitgever

In opdracht van de NCRV is de liedbundel uitgegeven door Uitgeverij Boekencentrum, 1983. ISBN 90-239-0925-9.

Redactie

Voor het project stelde de NCRV een redactie samen, bestaande uit Klaas Bartlema, Hans Blankesteijn, Yko van der Goot, Theo Govaart, Wim Ramaker, Rien van der Schee, Ignace de Sutter, Willem Vogel en Cees Zeevaart.


De onderstaande lijst is een automatisch gegenereerd overzicht van reeds ingevoerde liederen in Liederen van het begin.