Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Liederen van het begin

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Liederen van het begin
Editie(s)
Standaardeditie
ISBN 9789023909255

Liederen van het begin is een bundel met 67 liederen bij het boek Genesis. De liederen zijn verzameld en geschreven in opdracht van de NCRV.

Titel

Het boek Genesis heet: in den beginne. Daarom heet deze liedbundel 'Liederen van het begin'. Het leesrooster van de Raad van Kerken gaf voor een flink deel van het jaar 1983 perikopen uit Genesis aan. Omdat er zo weinig liederen waren, die gezongen konden worden bij deze lezingen, heeft de NCRV opdracht gegeven om liederen te verzamelen en te schrijven bij het boek Genesis.

Achtergrondinformatie

In deze bundel staat een groot aantal liederen van Willem Barnard. Deze waren al gepubliceerd in 'De Tale Kanaäns', maar zijn hier - soms door de dichter licht gewijzigd - en van melodieën voorzien, overgenomen. Ook Jan Wit heeft (kinder)liederen verzameld en geschreven bij het boek Genesis. Voor deze bundel is daaruit een keuze gemaakt. In 1983 is wekelijks een lied uit deze bundel behandeld in het NCRV-radioprogramma 'Steen in de vijver'. Teksten of melodieën die geschreven zijn in opdracht van de NCRV zijn in de bundel voorzien van een aantekening. De meeste liederen zijn geen berijming van het erbij aangegeven Bijbelgedeelte, maar een min of meer vrije bewerking of een overweging.

Uitgever

In opdracht van de NCRV is de liedbundel uitgegeven door Uitgeverij Boekencentrum, 1983. ISBN 90-239-0925-9.

Redactie

Voor het project stelde de NCRV een redactie samen, bestaande uit Klaas Bartlema, Hans Blankesteijn, Yko van der Goot, Theo Govaart, Wim Ramaker, Rien van der Schee, Ignace de Sutter, Willem Vogel en Cees Zeevaart.

Titeloverzicht liederen

  • Inhoud – de volledige inhoudsopgave met de titels van alle opgenomen liederen in deze bundel.
  • Liederen – de liederen die al zijn ingevoerd in de Kerkliedwiki.