Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Naardense Bijbel

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De Naardense Bijbel is een vertaling van de Bijbel in het Nederlands door predikant Pieter Oussoren. De bijbel is vernoemd naar de Nederlandse plaats Naarden. De vertaling gaat uit van de Hebreeuwse en Griekse grondteksten, op een erg letterlijke maar tevens ook poëtische wijze. In het Oude Testament bepalen de liturgische zangtekens de regelindeling en doorheen het hele boek wordt doorgaans de tegenwoordige tijd gebruikt. In 2014 is er een herziene Naardense Bijbel verschenen.

De vertaling van de Psalmen leent zich tot het reciteren op abdijtonen, volgens de toonsoorten van het Geneefse Psalter. Voor de liefste een lofzang is een bundeling van deze Psalmen. De abdijtonen en refreinen per psalm zijn gecomponeerd door [Jelle Stellingwerf]].

Externe links

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje.
Voor meer beginnetjes zie de categorie Kerkliedwiki:Beginnetje