Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Toonladders op naam

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

De bundel Toonladders op naam : gebeden en liederen voor de Messiaanse gemeente in kerk en huis is ontstaan vanuit de voortdurende behoefte aan nieuwe gebeden en liederen. Deze bundel bevat de meest 'duurzame' teksten die hij schreef. Teksten, die in de loop der jaren biddender- en zingenderwijs in Utrecht beproefd werden. De diensten van Schrift en Tafel in de Buurkerk en later in de Domkerk waren hun voedingsbodem. Het eerste deel van het boek bestaat uit gebeden voor de verschillende periodes van het kerkelijk jaar. Het tweede deel bevat liederen bij verhalen en teksten van Genesis tot en met Openbaring.

Auteur

Wim Pendrecht is het pseudoniem van Cornelis Willem van der Neut (Amersfoort, 13 november 1930 – Obdam, 19 april 2014). Hij was leraar Nederlands en dichter.

Uitgave

Kampen : Kok, 1989. ISBN 90-242-4931-7.