Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Wim Pendrecht

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Wim Pendrecht
Geboren Amersfoort, 13 november 1930
Overleden Obdam, 19 april 2014
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2085

Wim Pendrecht is het pseudoniem van Cornelis Willem van der Neut (Amersfoort, 13 november 1930 – Obdam, 19 april 2014). Hij was leraar Nederlands en dichter.

Leven

Pendrecht werd op 13 november 1930 geboren in Amersfoort. Tot 1988 was hij als leraar Nederlands en schooldecaan werkzaam in Bussum. Tot 2003 woonde hij in Huizen, daarna in Obdam. Daar overleed hij op 19 april 2014.

Werken

Hij deed radiowerk en schreef hoor- en zangspelen voor school- en godsdienstige uitzendingen. Hij schreef diverse gedichtenbundels, zoals Communicerend (1968) en Anders en eender (1988). Wim Pendrecht werd verder bekend als schrijver van liturgische teksten en kerkliederen. Zo schreef hij veel teksten voor diensten in de Utrechtse Buurkerk en Domkerk. Diverse van zijn liederen werden gepubliceerd in de serie Zingend Geloven.

Liederen


Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje.
Voor meer beginnetjes zie de categorie Kerkliedwiki:Beginnetje persoon