Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Wim Pendrecht

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Geboren Amersfoort, 13 november 1930
Overleden Obdam, 19 april 2014
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2085

Wim Pendrecht is het pseudoniem van Cornelis Willem van der Neut (Amersfoort, 13 november 1930 – Obdam, 19 april 2014). Hij was leraar Nederlands en dichter.

Leven

Pendrecht werd op 13 november 1930 geboren in Amersfoort. Tot 1988 was hij als leraar Nederlands en schooldecaan werkzaam in Bussum. Tot 2003 woonde hij in Huizen, daarna in Obdam. Daar overleed hij op 19 april 2014.

Werken

Hij deed radiowerk en schreef hoor- en zangspelen voor school- en godsdienstige uitzendingen. Hij schreef diverse gedichtenbundels, zoals Communicerend (1968) en Anders en eender (1988). Wim Pendrecht werd verder bekend als schrijver van liturgische teksten en kerkliederen. Zo schreef hij veel teksten voor diensten in de Utrechtse Buurkerk en Domkerk. Diverse van zijn liederen werden gepubliceerd in de serie Zingend Geloven. De bundel Toonladders op naam bevat gebeden en liederen voor de Messiaanse gemeente in kerk en huis.

Liederen


Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.