Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Bij hoog en bij laag

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Bij hoog en bij laag is een reeks van drie liedbundels, samengesteld door Richard Vissinga, predikant, en Hans Zoutendijk, schoolmusicus. De liederen zijn niet geschreven met het doel om 'kinderlied' te zijn, maar als zodanig geselecteerd. Er zijn drie delen verschenen, die afzonderlijk toegankelijk zijn gemaakt. Uitgangspunt van deze serie is, dat er nauw wordt aangesloten bij de bestaande kerkelijke lees- en preekroosters. Verder is er rekening gehouden met de traditionele epistellezingen en het driejarig leesrooster van de Nederlandse Zondagsschool Vereeniging.

Ongeveer de helft van de teksten werd speciaal voor deze bundels geschreven door Joke Ribbers, René van Loenen en Wim Pendrecht. De overige teksten zijn voor een belangrijk deel afkomstig van Hans Bouma, Huub Oosterhuis, Willem Barnard, Jan Willem Schulte Nordholt, Jan Wit, Eveline Stern, Henk Jongerius, Wonno Bleij en Karel Deurloo. De melodieën zijn afkomstig van o.a. Sander van Marion, José van Dijken, Cees van Walsum, Yme van der Valk, Tera de Marez Oyens, Louis van Dijk en Willem Mesdag.

Zingen van het licht

Zingen van het licht: kinderliederen voor advent, kerstmis en epifanie, is een bundel met 52 liederen, geschikt voor kinderen. De bundel is het eerste deel van een driedelige serie Bij hoog en bij laag. Kampen : Kok, 1990. ISBN 9024249538.

Zingen van het leven

Zingen van het leven: kinderliederen voor de veertig-dagentijd, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, is een bundel met 52 liederen, geschikt voor kinderen. De bundel is het tweede deel van de driedelige serie Bij hoog en bij laag. Kampen : Kok, 1991. ISBN 9024266378.

Zingen in de tijd

Zingen in de tijd: kerkliederen voor kinderen is een bundel met 52 liederen, geschikt voor kinderen. De bundel is het derde deel van de driedelige serie Bij hoog en bij laag. Kampen : Kok, 1991. ISBN 9024266475. De liederen zijn bestemd voor de zogenaamde 'feestloze' periode. Naast liederen voor doop en avondmaal, begin en afsluiting, bevat deze bundel ook liederen over de Tien Geboden en een aantal liederen over bekende gelijkenissen.