Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie, ideeën en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Jan de Jong

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Geboren Oppenhuizen, 1953

Jan de Jong (Oppenhuizen, 1953) studeerde van 1975-1981 aan de Muziekpedagogische Academie in Leeuwarden, met als hoofdvak orgel, en als tweede hoofdvak HaFaBra directie.

Van 1978-2008 was hij organist van de Ichthuskerk in Sneek, en later van de Martinikerk aldaar.

Van 1979-1991 is hij dirigent geweest van brassband Euphonia, en van 1980-2010 docent aan de muziekschool in Heerenveen.

De Jong heeft een groot aantal composities en arrangementen op zijn naam staan. In 2007 schreef hij in opdracht de liederencyclus ‘Alde bylden winke’, op gedichten van de Friese dichter Obe Postma. Samen met Margryt Poortstra schreef hij het oratorium ‘Wervelend over de aarde’, en het oratorium ‘In deze mens’. Samen met Eppie Dam schreef hij het adventsoratorium ‘Alles ademt veelbelovend’ en een Fries requiem ‘Wylst de wrâld fan wille skattert’.

In 2012 schreef hij in opdracht van de stichting Codice e Musica het oratorium ‘Een volmaakte dag’ - concert-liturgie naar het evangelie van Filippus - teksten Pieter Oussoren en liedteksten Maria de Groot.

In 2010 behaalde hij een eerste en een tweede prijs tijdens het Oecumenisch Liedfestival in Utrecht.

Sinds 2008 is hij organist en muzikaal coördinator van de PKN gemeente Tjalleberd-De Knipe.
In 2023 verscheen Leeftocht, een bundel liederen op teksten van (onder andere) Margryt Poortstra en Eppie Dam, alle voorzien van een melodie van zijn hand.

Meer informatie over de composities vindt u in de diverse catalogi op intradamusic.nl.

Liederen