Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden op zaterdag 30 november 2019 in Amersfoort. Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Jan de Jong

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Jan de Jong
Geboren Oppenhuizen, 1953
Jan de Jong (Oppenhuizen, 1953) studeerde van 1975-1981 aan de Muziekpedagogische Academie in Leeuwarden, met als hoofdvak orgel, en als tweede hoofdvak HaFaBra directie.

Van 1978-2008 was hij organist van de Ichthuskerk in Sneek, en later van de Martinikerk aldaar.

Van 1979-1991 is hij dirigent geweest van brassband Euphonia, en van 1980-2010 docent aan de muziekschool in Heerenveen.

De Jong heeft een groot aantal composities en arrangementen op zijn naam staan. In 2007 schreef hij in opdracht de liederencyclus ‘Alde bylden winke’, op gedichten van de Friese dichter Obe Postma. Samen met Margryt Poortstra schreef hij het oratorium ‘Wervelend over de aarde’, en het oratorium ‘In deze mens’. Samen met Eppie Dam schreef hij het adventsoratorium ‘Alles ademt veelbelovend’ en een Fries requiem ‘Wylst de wrâld fan wille skattert’.

In 2012 schreef hij in opdracht van de stichting Codice e Musica het oratorium ‘Een volmaakte dag’ - concert-liturgie naar het evangelie van Filippus - teksten Pieter Oussoren en liedteksten Maria de Groot.

In 2010 behaalde hij een eerste en een tweede prijs tijdens het Oecumenisch Liedfestival in Utrecht.

Sinds 2008 is hij organist en muzikaal coördinator van de PKN gemeente Tjalleberd-De Knipe.

Meer informatie over de composities vindt u in de diverse catalogi op intradamusic.nl.

Liederen