Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Johan Klein

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Volledige naam Johannes Hendrik Klein
Geboren Rozenburg, 6 november 1950

Johan Klein (1950) is een Nederlandse dichter, vooral van kerkliederen.

Leven

Johan (Johannes Hendrik) Klein werd in Rozenburg geboren op 6 november 1950. Hij begon met het schrijven van gedichten toen bij 17 was. Een jaar later dichtte bij zijn eerste geestelijke liederen. Een depressie bracht hem ertoe intensief in de Bijbel te gaan lezen. Wat hij daarin ontdekte, legde hij vast in Bijbelliederen. Dertien daarvan werden opgenomen in de in 1987 verschenen bundel Schriftberijmingen van de Christelijke Gereformeerde kerken. Twee jaar daarvoor was Kleins eerste bundel al verschenen: Een lied voor de bruidegom met 42 kerkliederen. In 1991 kwam bundel Emmaüsganger uit, met gedichten en liederen. Klein vertaalde een groot aantal IJslandse liederen, waarvan in 2008 de bundel In de schaduw van Uw kruis verscheen met vijftig vertaalde passieliederen van Hallgrímur Pétursson. In 2018 verscheen zijn bundel Nu zal de zomer komen met hertalingen en nieuwe liederen.

Liederen van Klein zijn opgenomen in onder andere de bundel Uit aller mond, de aanvullende Gezangenbundel van de Nederlands Gereformeerde Kerken, de E&R-bundel (deel 2), de Evangelische Liedbundel, Weerklank en het Gereformeerd Kerkboek 2017. (bron: curriculum vitae in liedbundel In de schaduw van Uw kruis)

Eerder publiceerde hij ook onder de naam Joop Klein. Johan Klein woont in Rijswijk.

Liederen