Kerkliedwiki 5 jaar.png
Kerkliedwiki wenst je een gelukkig nieuwjaar!
Een feestelijk jaar, want Kerkliedwiki bestaat nu 5 jaar. Dat gaan we vieren op 3 februari 2018.
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki 5 jaar.png Kerkliedwiki wenst je een gelukkig nieuwjaar! Een feestelijk jaar, want Kerkliedwiki bestaat nu 5 jaar. Dat gaan we vieren op 3 februari 2018.

Op 3 februari 2018 is er een heel speciale 10e Kerkliedwiki Schrijfdag. Aanmelden: info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2017/12/09

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Zaterdag 9 december 2017

De keuze van Irma Pijpers

"De pedagoog Wim ter Horst heeft ooit eens verteld van iemand (misschien was hij het zelf wel) die in de Adventstijd met zijn kinderen voor zonsopgang ging wandelen, om zo het licht op te zien komen. Zo kon hij de betekenis van het lied 'nu daagt het in het oosten' uitleggen. Volgens mij hebben ze het zelfs gezongen toen. Dat vond ik zo'n mooi beeld: in het donker op weg gaan, niet wetend waar heen. En dan de zon op zien komen, een nieuwe dag voor je hebben, vol mogelijkheden. Misschien dat ik toch dit jaar zelf eens met mijn kinderen datzelfde ga doen. En hen dan dít lied leren. Over die mooie wereld, vol mogelijkheden die we tijdens de Advent verwachten. De melodie komt uit Duitsland: Christus, der ist mein Leben, dus daar is de zetting van."
--Irma Pijpers, predikant

Lied

Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina Nu daagt het in het oosten.

Verken meer op de Kerkliedwiki


Kerkliedwiki brengt tijdens de adventstijd elke dag een lied onder de aandacht. Dit jaar vroegen we musici, theologen en liefhebbers om hun favoriete zettingen of bewerkingen van kerkliederen uit de periode advent en kerst. Meer informatie over het lied vind je natuurlijk in de Kerkliedwiki.