Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Fokke de Vries

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Fokke de Vries
Geboren Leeuwarden, 1945

Fokke de Vries (Leeuwarden, 1945) is cantor en organist.

De Vries kreeg zijn eerste muziekopleiding bij Gerrit Stulp, de toenmalige organist van de Salvatorkerk te Leeuwarden. Hij studeerde enkele jaren muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Hij werkt als organist en cantor in verschillende kerken in Amsterdam en Denhaag. Zo is De Vries onder andere sinds 1995 cantor-organist van de Lukaskerk te Den Haag.

Werken

Hij componeerde liederen voor solozang en voor koren. Twee verzamelingen op Nederlandse teksten zijn uitgegeven bij Dabar-Luyten te Aalsmeer:

Voor de bundel Sjongerderwize schreef De Vries drie liederen. Verschillende van zijn liederen zijn opgenomen in de bundel Zangen van Zoeken en Zien.

Liederen

Bronnen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.