Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2023/12/03

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Zondag 3 december 2023

Eerste zondag van Advent

In het kwartet...

Dit jaar kiezen we voor onze adventskalender liederen die we in sets van 4 hebben opgenomen in ons Adventskwartet. Een voor de hand liggende formule natuurlijk, want in deze tijd tellen we immers de vier zondagen voor Kerst. We presenteren je elke dag een kaartje uit het kwartet en daarbij het lied.

  • Vandaag: Zondagen van Advent

Lied

Dit is het klassieke lied dat voor velen onlosmakelijk verbonden is met de eerste zondag van Advent. Het is geschreven door Martin Luther, maar hij baseerde zich op een adventshymne van Aurelius Ambrosius (340-397), bisschop van Milaan. De melodie is afgeleid van de Gregoriaanse melodie.

  • Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina Kom tot ons, de wereld wacht.
  • Bij de video: Johann Sebastian Bach schreef een orgelbewerking (BWV 659) over dit lied, die voor heel veel organisten geldt als de 'herkenningsmelodie' van Advent. Hier hoor je de uitvoering door Cees-Willem van Vliet opgenomen op zaterdag 2 december 2023 in de mooi versierde Amersfoortse Zwaan.

Het hele kwartet

Kerkliedwiki heeft een Adventskwartet samengesteld met bekende liederen voor de adventstijd. Leuk om als kwartetspel te spelen en natuurlijk om alle liederen samen te zingen. Pak je Liedboek erbij en geniet van deze muzikale voorbereiding op Kerst. Het hele spel is als pdf-bestand gratis beschikbaar. Downloaden, printen en op stevige kaartjes plakken en spelen maar.

Kwartet 1a - Kom tot ons de wereld wacht.png