Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2023/12/08

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Vrijdag 8 december 2023

In het kwartet...

Dit jaar kiezen we voor onze adventskalender liederen die we in sets van 4 hebben opgenomen in ons Adventskwartet. Een voor de hand liggende formule natuurlijk, want in deze tijd tellen we immers de vier zondagen voor Kerst. We presenteren je elke dag een kaartje uit een kwartet en daarbij het lied.

  • Vandaag uit de set: Nacht

Lied

  • Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina De nacht is haast ten einde.
  • Bij de video: Deze koorbewerking van het lied is geschreven door Kees van Eersel en uitgevoerd door het Zeeuws Vocaal Ensemble onder leiding van Kees van Eersel. Jaco van Leeuwen bespeelt het orgel van de Nieuwe Kerk in Zierikzee. De opname is te vinden op de cd Zeeuwse Vocale koormuziek, en in deze video van beeld voorzien op verzoek van en met toestemming van de componist ten behoeve van de adventskalender 2017 van de Kerkliedwiki. De foto's van de gedenkplakette en het graf van Jochen Klepper zijn gemaakt door Titia Lindeboom, de overige foto's zijn van Lydia Vroegindeweij.

Het hele kwartet

Kerkliedwiki heeft een Adventskwartet samengesteld met bekende liederen voor de adventstijd. Leuk om als kwartetspel te spelen en natuurlijk om alle liederen samen te zingen. Pak je Liedboek erbij en geniet van deze muzikale voorbereiding op Kerst. Het hele spel is als pdf-bestand gratis beschikbaar. Downloaden, printen en op stevige kaartjes plakken en spelen maar.

Adventskwartet-De nacht is haast ten einde.png