Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden op zaterdag 30 november 2019 in Amersfoort. Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Tegen het donker

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Tegen het donker : 100 liederen om samen te zingen is een liedbundel met liederen van Sytze de Vries.

Ontstaan

Vrijwel alle teksten in deze bundel zijn door de pastorale en liturgische praktijk opgeroepen, vooral in die van de Amsterdamse Oude Kerk waar Sytze de Vries predikant was. In deze bundel is gekozen voor uitsluitend berijmde liedteksten. Want strofevorm en berijming maken een lied geschikt voor vervoer: deze vorm maakt dat mensen zich de teksten kunnen herinneren, onthouden, met zich meenemen of opzetten. De liederen zijn voorzien van de melodieën, soms van 'oude meesters', maar ook vaak van kerkmusici waarmee De Vries nauw samenwerkte: Christiaan Winter, Willem Vogel, Cor Brandenburg en Jan Hut.

Bronnen

De meeste teksten uit deze bundel zijn al eens ergens verschenen. Sommige oudere teksten, die in de eerste delen van Zingend Geloven zijn opgenomen, zijn in de loop der jaren aangescherpt. De Vries beschouwt deze bundel dan ook als een 'verbeterde uitgave'.

Uitgave

Zoetermeer : Uitgeverij Meinema, 2002. ISBN: 90-239-3738-0.

  • Inhoud is de inhoudsopgave van deze bundel.
  • Liederen bevat alle ingevoerde liederen.