Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Juul Ouwehand

Uit Kerkliedwiki
Versie door Ellen van der Sar (overleg | bijdragen) op 28 dec 2021 om 13:27 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Persoon |Naam=Juul Ouwehand |Volledige naam=Julius Hendrikus Ouwehand |Geboorteplaats=Den Haag |Geboortedatum=1921/04/13 |Overlijdensplaats=Den Haag |Overlijdensd...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Volledige naam Julius Hendrikus Ouwehand
Geboren Den Haag, 13 april 1921
Overleden Den Haag, 28 maart 2015
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2086

Juul Ouwehand kreeg al op jonge leeftijd pianoles van H.A. Wegerif, die toen organist was van de Regentessekerk in Den Haag. Vervolgens studeerde hij bij Alex Schellevis, Aart Smink en Adriaan Engels. Hij volgde improvisatielessen bij Nico van den Hooven en lessen cantoraat aan de Kerkmuziekschool in Utrecht.

Loopbaan

In 1946 werd Juul Ouwehand benoemd tot organist en in 1952 tot cantor-organist van de Pauluskerk, behorend bij de Haagse Hervormde Gemeente. Hij was ook jarenlang secretaris van het Centrum voor de Kerkzang. Als componist liet hij een bescheiden oeuvre na, waarvan de melodieën bij Een zaaier ging uit om te zaaien en Kondigt het jubelend aan het meest bekend geworden zijn. Ouwehand werd sterkt geïnspireerd door de liedteksten van Willem Barnard; in het bundeltje Wij moeten Gode zingen (bundel) zijn verschillende melodiëen van Ouwehand opgenomen.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.