Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2022/12/12

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Maandag 12 december 2022

Naam van Jezus van Nazaret

Het thema van onze adventskalender is dit jaar geïnspireerd door het lied van Huub Oosterhuis met de 29 Namen voor Jezus van Nazaret. De periode telt dit jaar immers 29 dagen. We presenteren je elke dag een lied waarin een andere naam van Jezus voorkomt.

  • Vandaag: Levensadem.

Lied

Zonder dit geliefde Adventslied kan het in Noorwegen geen Kerst worden. Er zijn talloze opnamen van gemaakt van in allerlei muziekstijlen. En voor het Liedboek maakte Ria Borkent een vertaling in het Nederlands, dus kan die lijn ook in ons land doorgetrokken worden. In de tekst is er een verwijzing naar de vogels uit Psalm 84 te vinden.

  • Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina Ik wandel in gedachten.
  • Bij de video: we kozen voor deze Noorse versie van de Nordic Voices, met een arrangement van Frank Havrøy.

Verken meer op de Kerkliedwiki

Elke dag laten we je met een paar links iets extra's zien van de mogelijkheden en beschikbare informatie op de Kerkliedwiki. Klik op de links in deze tegels om aanverwante informatie bij dit lied te bekijken.


Simple Christmas crib in a hollow tree