Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2022/12/17

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Zaterdag 17 december 2022

Naam van Jezus van Nazaret

Het thema van onze adventskalender is dit jaar geïnspireerd door het lied van Huub Oosterhuis met de 29 Namen voor Jezus van Nazaret. De periode telt dit jaar immers 29 dagen. We presenteren je elke dag een lied waarin een andere naam van Jezus voorkomt.

  • Vandaag: bevrijder.

Lied

Vandaag nog een lied uit de week van de derde adventszondag, Gaudete. Een wat minder bekend lied dat toch al in aardig wat liedbundels, ook de oudere, heeft gestaan. Maar ja, als dit lied maar op één zondag per jaar echt het allergeschikst is, dan wordt het weinig gezongen. En dat terwijl de tekst ons juist uitnodigt tot 'te allen tijd'. Daarom nu alsnog deze keuze.

  • Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina Verblijd u in de Heer te allen tijd.
  • Bij de video: hier wordt het lied gezongen door het Kloosterkerk–ensemble o.l.v. Daniël Rouwkema.

Verken meer op de Kerkliedwiki

Elke dag laten we je met een paar links iets extra's zien van de mogelijkheden en beschikbare informatie op de Kerkliedwiki. Klik op de links in deze tegels om aanverwante informatie bij dit lied te bekijken.


Adventskrans met 3 kaarsen, de roze voor zondag Gaudete